חדשות JDRF – מדעני סוכרת מובילים מציגים מחקרים בסוכרת מסוג 1 בכנס ISPAD
הכנס השנתי של האגודה הבינלאומית לסוכרת ילדים ומתבגרים (ISPAD), התקיים באוקטובר ברוטרדם, הולנד, והשתתפו בו חוקרים מובילים מכל העולם. בכנס הוצגו מחקרים במימון ה JDRF, שפועלים למציאת תרופות לסוכרת מסוג 1 ולשיפור איכות החיים .
הנה כמה דגשים ממחקרים אלה:
טיפול ב-Teplizumab מסייע בשימור תאי ביתא באנשים עם אבחנה חדשה של סוכרת מסוג 1
מחקר ה- PROTECT בדק האם Tzield™ (teplizumab-mzwv) יכול להאט את אובדן תאי בטא ולשמור על תפקוד תאי בטא בילדים ומתבגרים בגילאי 8-17 עם אבחנה חדשה של סוכרת מסוג 1. תוצאות המחקר הראו שזה אכן אפשרי כי בקרב המשתתפים שקבלו Teplizumab תועדו רמות גבוהות יותר משמעותית של C-peptide (מדד להפרשת אינסולין) בהשוואה לחולים בקבוצת הפלסבו.
מסקנת החוקרים הייתה כי ל- Tzield יש פוטנציאל להאט את ההתקדמות של סוכרת מסוג 1 בילדים ומתבגרים עם אבחנה חדשה של סוכרת מסוג 1.
מחקר זה פורסם גם בכתב העת הרפואי
New England Journal of Medicine ( New Engl J Med, Oct 18, 2023)
ברקע מסבירים החוקרים כי בסוף שנות ה-80 במחקר שמומן ע"י ה- JDRF, הראה ד"ר הרולד שניתן למנוע סוכרת מסוג 1 באמצעות נוגדן שמשנה את מערכת החיסון.
ד"ר הרולד גם הוביל את הניסוי הקליני שהוכיח כי Tzield יכול לעכב את הופעת הסוכרת באנשים בסיכון גבוה לפתח את המחלה. בנובמבר 2022, Tzield אושר על ידי ה-FDA כתרופה לעיכוב הופעת המחלה (עיכוב המעבר לשלב 3) באנשים בסיכון (שנמצאים בשלב 2) בגילאי 8+.
פיתוח טיפולים למניעה ומציאת מרפאה
חברת INNODIA הבינלאומית היא חברה שנתמכת כספית ע"י ה=JDRF.
INNODIA, שהוקמה בשנת 2015, הושקה כדי להאיץ את הפיתוח של טיפולים חדשים לשינוי מחלה עבור סוכרת מסוג 1 על ידי יצירת מרכזי מצוינות ועל ידי בניית רשת עולמית של מומחים.
INNODIA מובילה כיום ארבעה ניסויים קליניים, שסוללים את הדרך לפיתוח טיפולים חדשים למניעה ומציאת תרופות לסוכרת מסוג 1.
איתור סמן ביולוגי לזיהוי מוקדם של מחלת כליות
בתחום סיבוכי סוכרת הוצג הצורך בסמנים ביולוגיים טובים יותר בדם לזיהוי מוקדם יותר של מחלת כליות סוכרתית. הניסוי הקליני ATTEMPT שממומן עי ה JDRF, בוחן את ההשפעה של מעכבי SGLT2 (כגון Jardiance®) על מתבגרים ומבוגרים צעירים עם סוכרת מסוג 1, הנושא הנחקר הוא האם הפחתת כמות הגלוקוז שנספגת בכליה מועילה במניעת סיבוכים הקשורים לסוכרת. המחקר אמור להסתיים באמצע 2024.
שני הכנסים החשובים הבאים הם :
תרגום ועריכה:
ד"ר ברוריה שר, יועצת התזונה ומנגישת תחום מחקר