אודי ואושר מבשלים חיים בריאים: חמה ומתוקה
כן, הן מטוגנות, אך הלביבות הן לא רק פחמימה ריקה אלא מכילות גם סיבים תזונתיים,
ויטמינים מינרלים, ואם אפשר על הדרך, גם מקור טוב חלבון
שלום לכולם וברוכים הבאים ל"אודי ואושר מבשלים חיים בריאים".
רגע רגע, לפני שאתם נבהלים מהמילה בריא, חשוב לנו להגיד שאנחנו ממש לא רוצים שתאכלו ספירולינה, שתהיו טבעונים, תנביטו קטניות או תשתו שייק תרד ועשב חיטה בבוקר!
במקום לבזבז כסף על כל מיני סופרפוד שונים, אנחנו מעדיפים שתשקיעו אותו בחומרי גלם איכותיים כמו ירקות טריים, קטניות, וגם ביצים, מוצרי חלב, דגים ובשר ממקור טוב, רק אם אתם רוצים. כל אחד והבחירות שלו.. הבריא שלנו הוא קודם כל טעים, כולל את כל אבות המזון, ובעיקר יגרום לכם להרגיש טוב אחרי שתאכלו אותו. אז אחרי שנרגעתם אפשר להתחיל…
נעסוק הפעם, איך לא, בלביבות. המאכל שאנחנו הכי אוהבים בחנוכה.
לביבה טובה מתחילה באיזון תזונתי – היא לא רק פחמימה ריקה אלא מכילה גם סיבים תזונתיים, ויטמינים מינרלים, ואם אפשר על הדרך, גם מקור טוב חלבון.
ונגלה לכם סוד, אנחנו אוהבים את הלביבות שלנו מטוגנות! אבל, במעט שמן. כמובן שמן איכותי כמו שמן זית או שמן קנולה. הטיפ שלנו: מוסיפים את השמן כשהמחבת חמה ומיד לאחר מכן את
הלביבות שבחרתם להכין, זאת על מנת לקבל השחמה יפה ולביבה
בריאה יותר.
בחרנו לתת לכם מתכון שאנו מאוד גאים בו
שיהיה חג חנוכה שמח, בריא וטעים!
לביבות תרד, עדשים שחורות וגבינת פטה
הן עגולות (כמעט), עשירות בטעמים, מטוגנות, אבל הן לא סופגניות.
אלו הן לביבות עדשים, תרד וגבינת פטה. תחליף הרבה יותר טעים ובטח שמשביע, קריספי מבחוץ ונימוח מבפנים, שיעשה לכם את החג הרבה יותר בריא ושמח!
העדשים השחורות הן באמת מזון על: עשירות בחלבון, ברזל, סיבים תזונתיים מסיסים, מגנזיום וחומצה פולית. יחד עם שיבולת השועל והתרד, מקבלים פה ארוחה מלאה ומאוזנת, וכל זאת בלביבת חנוכה.
אופציה טבעונית: ניתן להחליף את הביצים בתשע כפות זרעי פשתן טחונים, מושרים ל 20- דקות במים חמים.
אופציה ללא גלוטן: אפשר להמיר את הקמח בכל קמח ללא גלוטן.
מצרכים ל-12 לביבות גדולות או 24 קטנות:
-
200 גרם (1 כוס) עדשים שחורות
-
3 ביצים
-
200 גרם גבינת פטה חתוכה לקוביות
-
150 גרם (5 כוסות) תרד טרי שטוף וקצוץ
-
חופן גדול עלי בזיליקום קצוצים
-
קליפה מגוררת מ2 לימונים
-
2 כפיות מלח + 1 כפית פלפל שחור גרוס
-
120 גרם (1 כוס + 2 כפות) שיבולת שועל אינסטנט
-
70 גרם (חצי כוס) קמח תופח (ניתן להשתמש בקמח רגיל + חצי כפית אבקת אפייה)
לטיגון
-
שמן זית
הצעת הגשה
-
יוגורט/שמנת חמוצה/סלט ביצים
אופן ההכנה:
-
מעבירים את העדשים לסיר, מכסים במים מספר ס”מ מעל לגובה העדשים ומביאים לרתיחה.
-
מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים עד לריכוך מלא – כ-20 דקות. מסננים היטב ומקררים.
-
מערבבים את כל החומרים בקערה למעט שיבולת השועל והקמח.
-
מוסיפים את הקמח ושיבולת השועל לקערה הגדולה ומערבבים עד לאיחוד. אם התערובת מאוד נוזלית ניתן להוסיף עוד קמח או שיבולת שועל.
-
מעבירים למקרר לחצי שעה להתייצבות (לא חובה אבל מקל על יצירת הלביבות).
-
מחממים מחבת, מוסיפים 1-2 כפות שמן זית, יוצרים לביבות ומטגנים על אש בינונית 3 דקות מצד אחד.
-
הופכים, מכסים את המחבת ומטגנים כ-3 דקות נוספות.
-
מגישים חם עם יוגורט, שמנת חמוצה או סלט ביצים.
אודי ואושר, שפים, דיאטנים קליניים, ומובילי דעה בתחום התזונה והקולינריה. מטרת חייהם, היא להפיץ את הידע הנרחב שצברו למטרת קידום בריאות, ולהראות לעולם שבריא וטעים, הן למעשה מילים נרדפות.