מחקר פורץ דרך של ה- ה JDRF מראה כי טיפול ב Teplizumab יכול לדחות ב-3 שנים התפרצות סוכרת מסוג 1.
תקציר המחקר :
מתן מנה בודדת של teplizumab Anti-CD3 דחה למשך 3 שנים סוכרת מסוג 1 באנשים בסיכון גבוה לסוכרת מסוג 1 בתקופת המחקר מתן teplizumab עצר את התקדמות המחלה. תוצאות המחקר מציעות שתפקוד תאי ביטא בלבלב השתפר כבר לאחר מתן מנה אחת של התרופה וגרם לשינויים במערכת החיסון שסוללים את הדרך לדחיית או מניעת התפרצות הסוכרת.
בדרך למציאת מרפא.
לאורך כארבעה עשורים ה-JDRF תומך בפיתוח teplizumab באמצעות מימון ועידוד לשיתוף פעולה בין מספר קבוצות חוקרים עולם וזהו המחקר הראשון שהראה דחייה בהופעת סוכרת מסוג 1 בבני אדם.
אימונוטרפיה הינו טיפול במחלה ע"י השראה, הגברה או דיכוי של תגובה חיסונית. זהו אחד משטחי המחקר שמקדם ה JDRFבדרך למציאת מרפא לסוכרת מסוג 1.
teplizumab Anti-CD3 הינה תרופה מסוג זה, שהטיפול בה פותח לשם עצירת ההתקפה של המערכת החיסונית על תאי ביטא שבלבלב, מתקפה שגורמת להתפרצות סוכרת מסוג 1.
בתחילת מרץ פורסם מחקר שהתבצע באנשים בריאים שהיו בסיכון גבוה לפתח סוכרת מסוג 1. בכל משתתפי המחקר נראתה ירידה קבועה ברמות C-peptide (אינדיקציה לירידה בהפרשת האינסולין) לפני תחילת המחקר, מה שמנבא שהם עומדים בפני התפרצות סוכרת מסוג 1.
משתתפי המחקר חולקו לשתי קבוצות. קבוצה אחת קיבלה טיפול ב teplizumab והקבוצה השנייה קיבלה פלסבו. (כלומר לא טופלו בתרופה).
תוצאות המחקר הראו שבקבוצה שקיבלה טיפול ב teplizumabעלתה רמת האינסולין ואילו בקבוצה שלא קיבלה טיפול המשיכה הירידה ברמת האינסולין. מה שמציע שteplizumab עצר את התקדמות המחלה. במקביל בקבוצה שקיבלה טיפול נצפה שינוי במערכת החיסון.
החוקרים מדווחים כי 50% מהאנשים שטופלו ב- teplizumab לא פיתחו סוכרת מסוג 1 במשך חמש שנות המעקב לעומת 22% מבין המשתתפים שלא קיבלו את התרופה.
על ידי השוואת שתי הקבוצות החוקרים מעריכים כי teplizumab עיכב את התפרצות הסוכרת ב -32.5 חודשים בממוצע שהם כ-3 שנים.
בעקבות תוצאות מבטיחות אלו, מנהל המזון והתרופות האמריקני (FDA) שוקל להעניק רישיון לתרופה teplizumab ככזו שמונעת או דוחה התפתחות סוכרת מסוג 1 בקרב אנשים שנמצאים בסיכון גבוה להתפתחות סוכרת מסוג 1.
מה הם השלבים הבאים במחקר teplizumab ?
בזמן שה FDA שוקל אם ניתן להשתמש ב Teplizumabלמניעה או דחייה של סוכרת מסוג 1 ה-JDRF בוחן גם את הפוטנציאל של התרופה לסייע לאנשים שכבר חיים עם סוכרת.
ה JDRF ממשיך להשקיע בקידום מחקרים קליניים של טיפולים אימונוטרפיים באנשים עם סוכרת מסוג 1. אם תוצאות הטיפול במחקר יראו הצלחה, זה יוכל להיות הטיפול החיסוני הראשון שיאושר לאנשים הסובלים מסוכרת עובדה שמקרבת אותנו צעד אחד קדימה לריפוי סוכרת מסוג 1.
לדברי קונור מקיבר ממחלקת המחקר של ה-JDRF באנגליה: “כיבוי של תגובה אוטואימונית לצמיתות בבני אדם הוא דבר שמעולם לא נעשה לפני כן. אבל אנו בטוחים שנוכל להשיג זאת. זו הסיבה שה- JDRF השקיע עד היום יותר מ -115 מיליון ליש"ט במחקרים אימונוטרפיים כולל תמיכה במשך שנים רבות במחקר העוסק בטיפול בteplizumab – “
המחקר פורסם בכתב העת Science Translational Medicine
סיכמה את עלוני הפרסום של JDRF אנגליה וארה"ב דר’ ברוריה שר, דיאטנית האגודה.