עד לאישור ההתנדבות לצה”ל
עד לאישור ההתנדבות לצה"ל
חשוב: הסף לאישור התנדבות סוכרתיים מסוג 1 הינו ערכי המוגלובין מסוכרר HbA1c מתחת ל9%. כמו כן, יש לצרף חוות דעת מרופא הסוכרת/אנדוקרינולוג המטפל, המעיד על יכולת הסוכרתי להתגייס. עוד יודגש כי לצורך אישור שירות בבסיס סגור, נדרש איזון הדוק יותר והמלצת הרופא המטפל.
- יש לשלוח לתא מתנדבים מסמכים רפואיים עדכניים (עד 3 חודשים אחורה). מומלץ לוודא את הגעת המסמכים וקבלתם על ידי תא מתנדבים.
- המסמכים הרפואיים יכללו חוות דעת רפואית מפורטת מרופא סוכרת/אנדוקרינולוג, בהתייחס לפרמטרים הבאים: מהלך המחלה (אבחון, סוג טיפול וכדומה), מידת עצמאות הסוכרתי, אירועי היפוגליקמיה לא מורגשת, מצב בריאותי (מידת האיזון, האם ישנם סיבוכים וכדומה), בדיקת המוגלובין מסוכרר HbA1c עדכנית לשלושת החודשים האחרונים, בדיקת כימיה מורחבת, דגימת שתן מהשנה האחרונה, בדיקת רופא עיניים מהשנה האחרונה.
- לאחר שתא מתנדבים קיבל את כל המסמכים הנדרשים, הם יועברו לבחינה ואישור מול גורמים רפואיים מקצועיים בצה"ל (משר"פ). האישור יעניק לסוכרתי פרופיל 25, המהווה אישור להתנדבות בצה"ל.
- לאחר שאושר גיוסו של הסוכרתי בהתנדבות, יחל תהליך המיון ומציאת תפקיד. תא מתנדבים הוא זה שיצור עמכם קשר ויקיים עמכם ריאיון טלפוני. בראיון זה חשוב לציין מהם התפקידים שתרצו לשרת בהם בצה"ל.
- התפקידים שמוצעים לאחר מכן יהיו מונחים על פי שני סעיפים:
- מתנדבים בעלי נתוני איכות מעל קב"א 49 יזכו לעד 2 מיונים (הכוונה לתפקידים אשר דורשים מיון מוקדם)
- מתנדבים בעלי נתוני איכות מתחת לקב"א 49 יוזמנו ליום שיבוץ- ליום זה מוזמנים כל המתנדבים המיועדים, כאשר ביום זה לוקחים חלק נציגים מכל החיילות וניתן לקבל מידע על מגוון תפקידים המוצעים למתנדבים.
- מי שאינו מעוניין או לא יוכל להגיע ליום השיבוץ, יוצעו לו תפקידים טלפונית
- במידה ואופי התפקיד שייקבע כולל לינה בבסיס, בין אם במסגרת משמרות או בבסיס סגור, הקבלה הסופית לתפקיד מותנית באישור רפואי על ידי משר"פ. אישור זה תלוי בבדיקה עדכנית של רמות המוגלובין מסוכרר HbA1c שתוצאותיה תקינות וחוות דעת רפואית מרופא הסוכרת, המעידה על כך שהסוכרתי מאוזן ומסוגל לנהל את הסוכרת בתנאים הכוללים לינה בבסיס.
- חשוב לקחת בחשבון כי זימון למיונים לתפקידים שונים יכול להקבע מהיום לעוד יומיים, לכן ישנו צורך בגמישות מצד המועמד. כמו כן, תאריך הגיוס יכול גם הוא להשתנות במידה וישנו שינוי במצבו הרפואי של הסוכרתי.
- חשוב- ככל שמתחילים לפעול מול תא מתנדבים מוקדם יותר, כך גדל הסיכוי שתוכלו להתגייס עם שכבת הגיל הרלוונטית לכם.
- כשלושה חודשים לפני הגיוס יש לשלוח מסמכים רפואיים עדכניים למדור מתנדבים במיט"ב. חשוב להדגיש כי חוסר איזון הסוכרת יוביל לדחיית הגיוס.
- גיוס לצה"ל, גם אם בהתנדבות, משמעותו כי הסוכרתי מוגדר כחייל צה"ל, על כל החובות והזכויות המשתמעות מכך. ככל חייל, גם סוכרתיים שהתגייסו בהתנדבות ישובצו בתורנויות (בהתאם ליכולתם), וכן כל חוקי המשמעת חלים עליהם. עם זאת, בשונה מחיילים שהתגייסו בגיוס חובה, חיילים שהתגייסו בהתנדבות ממשיכים לקבל את הטיפול הרפואי הנדרש להם באזרחות (בקופת החולים), ולא דרך הצבא.