השוקולד שמנצח את עליית הסוכר בדם – סיפורו של רן הירש
לפני כ-3 שנים ממש לפני תחילת שנת הלימודים, אובחנה בתי האמצעית הדר עם בסוכרת נעורים.בבת-אחת “נזרקה" כל המשפחה לתוך עולם הסוכרת, הטיפול ובעיקר נושא התזונה.
להיות אב לילדה סוכרתית אומר שהמשפחה כולה צריכה לעבור שינוי תזונתי, צריכת הפחמימות של בתי הדר, משפיעה באופן ישיר על בריאותה ולכן האוכל שהיא יכולה לאכול צריך להיות מותאם לצרכיה. אם עד כה הסתכלנו על אוכל בעיניים כלליות של בריא/לא בריא וקלוריות, עכשיו עולם האוכל הפך להיות “מחשבון" של פחמימות ובתוכו הרבה הימנעות בעיקר לילדה בגיל 9.
כמשפחה חובבת אוכל, לא יכולתי לסבול את המחשבה שהדר צריכה להיות שונה, או לאכול אוכל פחות טעים.
במהלך ההיחשפות שלנו לעולם הרפואה והתזונה הקשורה לסוכרת, שמעה אשתי על דר' מריאלה גלאנט , אנדוקרינולוגית בוגרת אוניברסיטאות הארוורד וקולומביה, מקימת מרכז גלאנט לטיפול בסוכרת, החלטנו להתייעץ אתה בנושא התזונתי שכן שמענו שלצד התרופות היא מעודדת תזונה מאזנת שמצליחה להביא אנשים עם סוכרת לאיזון מיטבילאנשים עם סוכרת סוג 2 לעיתים עד כדי הורדת התרופות למינימום האפשרי.
נפגשנו מריאלה ואני וגילינו שאנחנו חולקים את אותה האהבה לאוכל, האמונה והרצון למצוא דרך להחזיר את האיזון לתזונה, את הטעם לחיים של אלו שרוצים לשמור על בריאותם מבלי להתפשר על איכות וטעם.
יחד הקמנו את חברת A1C FOODS ששמה לה למטרה לפתח אוכל טעים, בריא, דל פחמימות שבשל הפורמולה שפיתחנו הוא גם בעל ערך גליקמי נמוך מאוד וללא ממתיקים מלאכותיים!
שלהדר לא יחסר , לא פיצה, לא גלידה, ולא שוקולד ושיהיה כל כך טעים שכל החברות והחברים שלה ירצו גם.