מפגש עם הטכנולוגיות של המחר: הזוכים בתחרות הסטארטאפיסטים של האגודה לסוכרת נעורים
מסיימים יום מרגש ומלא אופטימיות! היום, ה-9.1, התקיים גמר תחרות הסטארטפיסטים של האגודה לסוכרת נעורים, מרכז החדשנות ARC של שיבא ודלויט קטליסט, אירוע ייחודי שנועד לקדם ולעודד מיזמים טכנולוגיים המספקים מענה לסוכרת סוג 1 ומשפרים את איכות חייהם של הסוכרתיים ובני משפחותיהם.
זה הזמן להציג את הזוכים!
ציון לשבח הוענק ל-Pumpit, אשר מפתחת מכשיר לא פולשני למדידת רמות הסוכר בדם המבוסס על סיגנל האלקטרומיוגפיה. מדידת הסוכר לא מצריכה כיול באמצעות דקירה ומחשבת את רמת הסוכר בדם העכשווית ללא עיכוב. המכשיר מיועד לסוכרתיים מסוג 1 ו-1 ומאפשר לראשונה ביצוע של מדידת רמות הסוכר בדם העכשווית ללא עיכוב בצורה שאיננה פולשנית, באופן שאיננו מלווה בכאב ובעלות שנתית הזולה יותר מהמתחרה הזול ביותר בשוק.
שתי קרנות הון סיכון הביעו עניין בחברת Reefeed. ריפיד מונעת סיבוכים בהריון ובלידה בקרב נשים עם סוכרת הריון בכך שהיא מסייעת להן לשמור על ערכי סוכר מאוזנים. הפלטפורמה עושה שימוש בטכנולוגית בינה מלאכותית ונותנת פידבק מיידי על תזונת המשתמשת כך שהיא תדע איך ומה לתקן כבר בארוחה הבאה שלה.
אות הוקרה הוענק ל-DreaMed Diabetes, אשר פיתחה תוכנת אדוויזור, באמצעותה כל איש מקצוע בתחום הבריאות שרשאי לרשום אינסולין – אנדוקרינולוג, רופא משפחה או אחות – יכול לנתח את נתוני המטופל ממד הסוכר ומשאבת האינסולין תוך שניות ולייעץ על תוכנית הטיפול ומינוני האינסולין האופטימליים. כך שבכל מקום בעולם, ובכל זמן נתון, יוכלו סוכרתיים לקבל טיפול ברמה הגבוהה ביותר.
בתום ההצבעה, שכללה גם את הצבעת קהילת הסוכרתיים, הגיעו שני מיזמים למקום הראשון. כל אחד קיבל מלגה בסך 100,000 ש״ח. המלגות הוענקו על ידי משפחת דוידאי והמרכז הרפואי שיבא. הזוכים במקום הראשון הם:
חברת MakeSense, המפתחת טכנולוגיה, מבוססת בינה מלאכותית, לזיהוי אוטומטי של אכילה ומדידה אוטומטית ומדויקת של הערכים התזונתיים של מנות שנצרכו ע"י המשתמש. הניטור נעשה באמצעות סנסורים לבישים וזמינים מסחרית, הכוללים לפחות סנסור לניטור רציף של רמות גלוקוז בדם וללא צורך ברישום או הזנה ידנית של מנות ביומן אוכל.
חברת D-BOT, אשר מציעה הפלטפורמה המעניקה לסוכרתיים את המרכיבים שכה חסרים ביומיום – ידע מעשי, אמפתיה וביטחון. המטופלים יכולים לקבל הדרכות, הכוונה מקצועית ומנטלית, טיפים ומענה על שאלות בכל סיטואציה ספציפית, ובכך להיות באמת הרופאים של עצמם ולשפר באופן דרמטי את הטיפול וההתנהלות היומיומית שכל סוכרתית חווה.
בתום מפגש פורה וחשוב בין אנשי פיתוח וטכנולוגיה, נציגי קרנות הון סיכון, צוות רפואי וקהילת הסוכרתיים, שבסופו אנו יודעים שניתן לאפשר חיים טובים יותר לצד סוכרת סוג 1, אנו רוצים להודות לכל מי שאפשר/ה ותרמ/ה למימוש הרעיון וקיום התחרות:
לפרופ׳ ארנון אפק, המשנה למנהל המרכז הרפואי, מנהל בית החולים הכללי (בפועל) ומנהל המחלקה למינהל רפואי במרכז הרפואי שיבא. לד״ר נטלי בלוך, ראש המרכז לבריאות דיגיטלית על שם סמי סגול, מנהלת תחום ביג דאטה ובינה מלאכותי במרכז הרפואי שיבא לאלי דוידאי, Managing Director, Quadrant management inc. לצוות השופטים: פרופ׳ איתמר רז, פרופ׳ אורית פנחס חמיאל, פרופ אמיר תירוש, פרופ׳ רם וייס, ד״ר עדינה מקובר וארוד בליסה תודה מיוחדת לקרן קופילוב, יו״ר הועד המנהל על היוזמה וההובלה והפיכת חזון החדשנות למציאות. תודה לחברות דלוייט, נובו נורדיסק ואלי לילי.
תודה לכל חברי הקהילה שהצביעו והגיעו ולכל המשתתפים.