על הרימון ויתרונותיו הבריאותיים
ד"ר ברוריה שר – דיאטנית האגודה לסוכרת נעורים (סוכרת סוג 1)
“יהיה רצון מלפניך אדוני אלוהינו ואלוהי אבותינו שירבו זכויותינו כרימון"
(אחד הפירות המסמלים תקווה ובקשה לקראת השנה החדשה, מתוך הברכות לראש השנה)
הרימון, שהגיע אלינו לפני כ-5,000 שנה מפרס, הוא אחד משבעת המינים שנתברכה בהם ארץ ישראל.
הרימון מכיל רכיבים תזונתיים המסייעים בשמירה על הבריאות. ויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים, ופיטוכימיקלים (פיטו = צמח) המקנים לו את צבעו האדום.
מחקרים מראים כי צריכת רימון מיטיבה עם הבריאות. לרימון תכונות נוגדות דלקת, אנטי-ויראליות, אנטי-בקטריאליות, תכונות נוגדות סרטן והשפעות מיטיבות על בריאות הלב וכלי הדם. לכל צבע של פרי יתרון בריאותי ולכן יש יתרון בצריכה מגוונת של פירות בצבעים שונים.
הידעתם?
אכילת הפרי השלם היא בחירה טובה יותר מאשר שתיית המיץ שלו, כי הפרי השלם מכיל את כל רכיבי התזונה השומרים על הבריאות ומונעים מחלות
אלו הם רכיבי התזונה של הרימון התורמים לשיפור הבריאות:
ויטמין C – נוגד חמצון שמסייע בשמירה על תפקוד תקין של מערכת החיסון, בהפחתת הסיכון למחלות לב, שבץ מוחי וסרטן בהאטת תהליכי הזדקנות ובריפוי פצעים. הוא גם משפר את הספיגה של הברזל ולכן מסייע במניעת אנמיה.
ויטמין E – נוגד חמצון המסייע להפחתת הסיכון למחלות לב.
ויטמינים מקבוצת B – בהם ויטמין 6B החשוב לפירוק שומנים וחלבונים ותקינות מערכת העצבים.
ויטמין K – חיוני לקרישת הדם ותורם לחיזוק העצם.
חומצה פולית – מסייעת למניעת מומים מולדים ולכן חשובה לנשים בגיל הפריון.
אשלגן – מינרל הכרחי לתפקוד תקין של התאים והרקמות, תורם לבריאות העצם ולתפקוד השרירים, מסייע בשמירה על לחץ דם תקין ובהפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם.
אבץ – מינרל חיוני לפעילות מערכת החיסון ולריפוי פצעים.
הנה שיטה מהירה לקילוף רימון: חותכים את הכתר לרוחב הרימון, מסמנים חתכים לאורך הפרי במקביל לפלחים הטבעיים (כמו של תפוז), פותחים את הרימון ואוספים את הגרעינים!
סיבים תזונתיים – התורמים להסדרת פעילות מערכת העיכול, להפחתת רמות הכולסטרול ולוויסות רמות הגלוקוז בדם ולכן יש להם חשיבות באיזון הסוכרת.
פיטוכימיקלים-האנתוציאנינים – אלו הם הפיגמנטים האדומים המקנים לרימון את צבעו האדום.
הפיטוכימיקלים הללו הם נוגדי חמצון, שמגינים על הצמח מפני תהליכי חימצון מזיקים (כמו קרינת השמש) ומגינים גם על גוף האדם. בגופנו הם מנטרלים את הפעילות ההרסנית של הרדיקלים החופשיים שנוצרים באופן טבעי כתוצרי לוואי של תהליכי החיים, כולל כתוצאה מרמות סוכר גבוהות לאורך זמן.
האנתוציאנינים מסייעים בהפחתת הסיכון למחלות כמו לב וכלי דם, סרטן ובהאטת תהליכי הזדקנות.
הידעתם?
ברפואה האלטרנטיבית הרימון נחשב כפרי המסייע לריפוי פצעים, לטיפול בקמטי עור ולהקלה בשלשולים
לסיכום, מגוון רכיבי התזונה שברימון פועלים יחד בסינרגיה לשיפור הבריאות, הן לשיפור האיזון והן בסיוע במניעת מחלות הנגרמות מנזקי תהליכי החימצון בגוף כגון רמות סוכר גבוהות לאורך זמן.
שתהיה לכולנו שנה טובה שבה נזכה לשפע מעלות כשפע גרגירי רימון!