
סלט קינואה עם גרעיני רימון – מתכון לראש השנה
סלט חגיגי שהפך לאחד ממאכלי החג המסורתיים שלנו. הרימון, שמבשיל בתקופה הזאת, הוא לא רק פרי יפה ומסורתי לאכילה בערב החג ושהוא בעל כמה וכמה יתרונות בריאותיים.
החומרים :
1 כוס קינואה
1 צרור של פטרוזיליה קצוצה – כחצי כוס
1 רימון
לרוטב:
שמן זית
מיץ לימון וחומץ בלסמי
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
1.לבשל את הקינואה עם 2 כוסות מים למשך עשר דקות.
2.להעביר לקערה ולצנן.
3.להוסיף את שאר החומרים .
4.להוסיף את הרוטב והתבלינים ולערבב בעדינות.
ההמלצה שלי:
ניתן להכנה יום מראש .
ספירת פחמימות :
1 כף גדושה סלט קינואה =7 גרם פחמימות
בתיאבון!
ד״ר ברוריה שר, דיאטנית האגודה לסוכרת נעורים (סוג 1) בישראל.