מתכון לעוגת דבש של תמי סירקיס
עוגת הדבש דלת פחמימות של תמי סירקיס, ללא גלוטן, ללא קמח ומתאימה לתזונת פליאו. במתכון 24 פרוסות, 10 גר׳ פחמימה לפרוסה ו-10 גר׳ פחמימה למאפין אישי.
החומרים: להכנת עוגה מוארכת גדולה אחת או 24 מאפינס אישיות:
5 ביצים
½ כוס שמן זית או שמן קינולה
½ כוס דבש
¾ כוס קוקוס טחון יבש
¾ כוס שומשום
250 גרם גזר טרי מגורר (בערך כוס אחת)
250 גרם רסק תפוחים ללא סוכר (בערך כוס אחת)
50 גרם אגוזי מלך (או פקאן או שקדים) קצוצים גס
2 כפיות תמצית וניל
2 כפיות קינמון טחון
½ כפית ציפורן טחונה
½ כפית אגוז מוסקט
½ כפית ג’ינג’ר יבש
מיץ מחצי לימון או ליים
1 שקית אבקת אפייה
4 כפות חומץ תפוחים
הוראות הכנה
1.מחממים מראש תנור לחום בינוי גבוה 180-200 מעלות. משמנים קלות במעט שמן זית תבנית מוארכת גדולה אחת או שתי תבניות מאורכות צרות או תבניות שקעים . סה"כ 24 מאפינס.
- בקערה גדולה ובעזרת מטרפה ידנית או במיקסר חשמלי טורפים יחד את כל החומרים. מתקבלת עיסה נוזלית אם כי לא חלקה בגלל האגוזים והגזר המגורר. את אבקת האפייה והחומץ מוספים ממש בסוף.
3 . מעבירים את העיסה לתבנית / תבניות האפייה שנבחרו. ממלאים רק עד ¾ הגובה כי העוגה תופחת.
- יש להפעיל שיקול דעת של משך האפייה בהתאם לגודל וצורת התבנית הנבחרת:
את תבנית השקעים של המאפינס אופים במרכז התנור כ-20 דקות .
את התבנית המאורכת אופים כשעה , מתקבלת עוגה גבוהה יחסית.
.5. אופים עד שהחלק העליון מזהיב יפה וקיסם שננעץ במרכז יוצא לח אך לא רטוב.
- מכבים את התנור ומאפשרים לעוגה להתייבש כחצי שעה בתנור .
6 . כשהעוגה מתקררת מעט, כדאי להעביר אותה לרשת צינון כדי שהחלק הפנימי יתייבש.
- כיוון שאין בעוגה קמח היא מתקבלת לחה ומתפוררת מאוד. אם מתקבלת עוגה לחה מדי לטעמכם, אפשר לפרוס את העוגה לפרוסות שוות אך לא דקות מדי ולאפות אותן שוב בתנור בחום בינוני 150 מעלות (שיטה זו נקראת “בי-שקוטי" באיטלקית כלומר, אפייה פעמיים.).
בהצלחה ושנה טובה ומתוקה!