כנס התזונה הקטגונית – מטבוליקס
בנובמבר 2019 התקיים בתל אביב הכנס הראשון שעסק בתזונה הקטוגנית, הכנס נקרא מטבוליקס וזהו הכנס הראשון מסוגו בישראל.
הכנס הפגיש בין מובילי התזונה הקטוגנית ובין מבקריו מהקהילה הרפואית.
את הכנס הובילה דר’ מריאלה גלאנט, אנדוקרינולוגית שמטפלת בסוכרת במרכז גלנט באמצעות התזונה הקטוגנית.
הכנס יועד לרופאים, תזונאים ומטופלים. לכנס הגיעו כמה ממובלילי התזונה הקטוגנית בעולם, שהתקבלו באהדה על ידי הקהל הקטוגני המקומי . במהלך הכנס, נערכו דיונים בין המאמינים שחושבים, שהאפשרות להביא את גוף האדם למצב של קטוזיס באמצעות תזונה הוא יתרון בריאותי, לעומת המתנגדים החוששים שתומכי התזונה הקטוגנית מסכנים את בריאות מטופליהם; שכן חסידי התזונה הקטוגנית מאמינים שמזונות עתירי שומן, ושומן רווי בפרט, אינם פוגעים בבריאות, ואפילו מועילים לה במצבים מסוימים.
בארוחות הבוקר הקטוגניות שהוגשו בכנס בלט שפע הירקות, כמו פלפלים ומלפפונים, סלטים של עלי בייבי עם קוביות גבינה, מגוון של דגים מלוחים, זיתים, גבינות קשות, טחינה, סלט קפרזה של עגבניות וגבינת מוצרלה, שמנת שעוטרה בפירות יער, עוגיות שקדים וטחינה דלי פחמימה, וזה במקום מיני מאפה ועוגות שמוגשים בדרך כלל בכנסים.
ארוחות הביניים כללו שפע של מוצרים בהכנה ביתית: אגוזים קלויים יחד עם חטיפי שוקולד מריר המכיל אגוזי לוז ומיץ של פירות יער (כרבע כוס למנת הגשה).
בארוחות הצהריים הוגשו שפע של סלטי ירקות חיים, ירקות מבושלים וצלויים, בקר עופות ודגים וגם פרוסות בטטה ותפוחי אדמה אפויים התגנבו לתפריט, לא עלינו,אולי משום ששני האחרונים “חוקיים" בתזונת פליאו.
קצת על התזונה הקטוגנית והתזונה המומלצת לטיפול בסוכרת על ידי האגודות לסוכרת בעולם
הדיאטה הקטוגנית היתה ידועה ברפואה כבר במאה ה–19 כטיפול יעיל נגד אפילפסיה בילדים. הטיפול המקובל בסוכרת מסוג 1 וסוג 2, עד גילוי האינסולין בתחילת המאה ה20, היה גם הוא באמצעות תזונה דלה מאוד בפחמימות.
מתחילת המאה העשרים הייתה עליה הדרגתית בהמלצה לצריכת הפחמימות. בשנים האחרונות ההתעניינות בתזונה הקטוגנית הולכת וגוברת בקרב מי שסובל מהשמנה וסוכרת מסוג 2 אבל לא רק. כמו כן בשנים האחרונות הלכו והצטברו ראיות לכך שהתזונה דלת הפחמימות והקטוגנית יכולות ולגרום לרימיסיה (נסיגה) של סוכרת מסוג 2 .