זכויות הורים
זכויות להורים לסוכרתיים עד גיל 18
נקודות זיכוי במס הכנסה:
ילד שהוכר על ידי המוסד לביטוח לאומי כזכאי ל"גמלת ילד נכה" ומתקבלת בגינו גמלה, הוריו יהיו זכאים לשתי נקודות זיכוי לתקופת קבלת הגמלה (עבור אחד מן ההורים).
הטפסים אותם יש להגיש לרשות המיסים:
יש לצרף עותק על אישור הגמלה מביטוח לאומי.
את הטפסים יש להגיש לפקיד השומה באזורכם.
הערות נוספות:
- את נקודות הזיכוי ניתן לקבל רטרואקטיבית על כל התקופה בה הילד הסוכרתי זכאי לגמלה ולכן חשוב להביא אישור גמלה מעודכן לכל תקופת הזכאות.
- האישור ניתן עבור אחד מההורים.
חשוב לזכור שצריך לחדש את הזכאות מדי שנה, בחודש ינואר. - הורים לשני ילדים סוכרתיים, העומדים בתנאי הסעיף, זכאים לקבל כפל נקודות (כלומר 4 נקודות זכות).
- תחומים נוספים בהם אתם עשויים להיות זכאים להטבות:
חברת בזק:
הורים לילד המקבל גמלה בשיעור 100% יהיו זכאים להנחה בבזק (טלפון קווי).
רשות המיסים:
- הלוואה לרכישת דירה (למי שאין בבעלותו דירה)
- סיוע במימון שיפוצים בדירה
משרד הבינוי והשיכון:
- פטור ממס על משיכה מוקדמת של חסכונות מקופות גמל, ובלבד שהנכות התגלתה לאחר פתיחת קופות הגמל, לבעלי נכות רפואית של 70% לפחות.
- משרד האוצר: סוכרתיים עשויים להיות זכאים להנחה במס רכישה על קניית דירה, יש לבדוק מול משרד השיכון.
ימי מחלה:
תוספת לימי מחלת ילד
הורה לילד המקבל גמלת ילד נכה, זכאי לשימוש בזכות ‘היעדרות מעבודה לצורך מתן סיוע אישי לאדם עם מוגבלות’. זכות זו מקנה להורה מכסה נוספת של ימי מחלה.
מי זכאי לזכות:
- הורה שהינו בעל ותק של שנה לפחות במקום עבודתו.
אפוטרופוס או הורה ממשפחת אומנה שהינו בעל ותק של שנה לפחות במקום עבודתו.
מה כוללת מכסת ימי המחלה הנוספת?
- עובד במשרה מלאה זכאי להיעדר מעבודתו עד 52 שעות בשנה, לצורך עזרה לבנו/בתו ולקבל תשלום על שעות אלו. (מספר השעות משתנה בהתאם להיקף המשרה). שעות אלו אינן נצברות משנה לשנה וניתנות לניצול אך ורק לצרכי סיוע אישי בנוגע לסוכרת.
העובד זכאי ל-18 ימי מחלה בשנה, ללא קשר לשעות שהוזכרו בסעיף הקודם. תשלום דמי מחלה בעבור ימים אלו יינתנו מהיום הראשון להיעדרות. - כל הורה למעשה זכאי ל52 שעות ו18 ימי מחלה, לכן זוג הורים סה"כ זכאים ל104 שעות ו36 ימי מחלה. אם ישנו הורה שהינו המטפל העיקרי של הילד ניתן למלא טופס הצהרה ולהמיר את כל הזכאות לזכותו. הורה יחידני מקבל זכאות מלאה לתא משפחתי מלא (כלומר הוא מקבל את הזכאות כפי שמקבלים שני הורים במשפחה).
לקריאה נוספת והעמקה: חוק ימי מחלה.