
המלצות כלליות לתזונה וסוכרת בתקופת הקורונה / ד״ר ברוריה שר
ההתמודדות עם התזונה והסוכרת בימים אלו יכולה להיות מאתגרת, אספתי עבורכם כמה טיפים על מנת להקל על ההתמודדות .
אתרו לפחות שני דברים שאתם יכולים לאמץ כבר מע-כ-ש-י-ו:
כמה כללי אצבע:
• קודם כל דאגו למזון, תרופות ואוכל לשבועיים עד חודש – זאת על מנת שלא להוסיף לחץ שמא יחסר.
• במיוחד עכשיו! דאגו למלא את הבית במוצרי מזון בריאים ואל תתפתו למבצעים.
• ארגנו לוח זמנים לכל יום, תכננו 3 ארוחות עיקריות בזמנים יחסית קבועים.
העיסוק במזון והאכילה יכולים להוות פתרון לשעמום וחרדה, עלינו להיזהר מכך! במיוחד כאשר הפעילות הגופנית שלנו בתקופה הקרובה מוגבלת. נעשה זאת באמצעות הטיפים הבאים:
• בשלו את הארוחות בעצמכם, ועשו זאת לפני שאתם “מתים מרעב”.
בישול ביתי הוא בריא יותר, מפיג את השעמום, מהווה הזדמנות לפעילות משותפת של כל בני הבית וללמידת מתכונים חדשים.
• חטיפים בריאים שהוכנו מראש- מילת המפתח כאן היא התיכנון מראש, בדקו מה יש בבית ומה שבא לכם, וכאשר יתקוף אתכם הרעב, יהיה בראשכם הרעיון לחטיף בריא.
• חטיפים בריאים – האומנם? כמובן ירקות חתוכים, (אבל קשה לקרוא לזה חטיף נכון?..) גרגירי חומוס, אדממה, אגוזים ופיצוחים, שוקולד מריר, ציפס-קייל, פירות חתוכים. ועוד שני טיפים הנוגעים לחטיפים:
הגישו אגוזים, שקדים, גרעינים ואדממה על קליפתם, – חטיפים בריאים ודלים בפחמימות, שהעיסוק בקילופם גורם לנו לאכול מהם פחות ולאט.
ואם אין מנוס ולחטיפים מעובדים אתם מתאווים, שלבו אותם עם מטבל של גבינה לבנה, אבוקדו או טחינה וכך אוכלים פחות מהחטיף.
חשוב לזכור כי בתקופה זו רובנו פעילים הרבה פחות! ולכן לא כדאי להגזים באכילת חטיפים מלוחים ( מעובדים עתירים בפחמימות, שומן ומלח ), כדי לא לעלות במשקל וכדי לשמור על האיזון והבריאות .
ועוד רעיונות הנוגעים לאכילה בריאה בתקופה זו : זה הזמן לבצע את מה שדחינו בשגרת היום -יום מפאת קוצר זמן ! כמו:
• לבשל יחד עם הילדים – להנאה ולחזוק המשפחתיות תוך הקפדה על שטיפת ידיים.
• להכין סלטי ירקות גדולים ומושקעים בחמישה צבעים, מתובלים בשמן זית ומיץ לימון – תוך הקפדה על שטיפתם.
• לנסות את כל המתכונים שחלמנו לנסות, כל יום תבשיל או מתכון בריא וחדש.
• לאכול ארוחות משפחתיות – לחיזוק תחושת המשפחתיות, לשיתוף בשיח המשפחתי ולעידוד להרגלי אכילה בריאים.
• לאכול על יד שולחן האוכל ללא מסכים ובאווירה רגועה. האוכל שאנו צורכים מזין, בריא וטעים. תנו למזון ולגופכם את הכבוד הראוי להם!
וגם כמה ענייני אינסולין חשובים:
• להקפיד לתת בולוס לפני האוכל ולדייק בספירת פחמימות. • האם יש בידכם עטים לגיבוי? למקרה של תקלה במשאבה ועיכוב באספקת משאבה חלופית.
• ללמוד לחשב את מינון האינסולין לארוחות ולתיקון רמות הסוכר למקרה של תקלה במשאבה ועיכוב באספקת משאבה חלופית.