מתכון חגיגי לחג – לבבות ארטישוק ממולאים בשר ברוטב שום ולימון
ד”ר ברוריה שר יועצת התזונה ומנגישת מחקרים האגודה לסוכרת נעורים (סוג 1)
משתפת מתכון משולחן החג המשפחתי שלי .
זמן הכנה : 1 שעה
החומרים :
1 שקית תחתיות ארטישוק קפואות (כ8 יחידות ), מופשרות
1/2 ק”ג הודו אדום (שווארמה נקבה ) טרי טחון
1 ביצה
2-4 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 בצל בינוני קצוץ דק
1 זוקיני – מגורד וסחוט
2 כפות צנוברים קלויים קלות במחבת
2 שיני שום כתושות
מלח
פלפל
לטיגון קל של הארטישוקים :
1 ביצה
2 כפות פרורי לחם או קמח שקדים .
2 כפות שמן זית.
החומרים לרוטב:
6 שיני שום פרוסות
מלח
פלפל
מיץ מכ -3 לימונים
גרד מלימון אחד
כ-2 כוסות מים
אופן ההכנה:
1. מיבשים את תחתיות הארטישוק ומניחים בצלחת .
2. מכינים את תערובת הקציצות : מערבבים היטב בקערה את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה .
3. יוצרים קציצות ומניחים על תחתיות הארטישוק .
4. טובלים בביצה את הצד של הקציצה ואח”כ בפרורי לחם או קמח שקדים .
5. מחממים 2 כפות שמן זית בסיר נמוך ורחב מטגנים קלות את הארטישוקים הממולאים כשהצד של הקציצה כלפי תחתית הסיר עד להשחמה קלה. מוציאים בזהירות מהסיר .
6. מכינים את הרוטב לתבשיל : מערבבים מיץ לימון יחד עם מלח ופלפל מוסיפים בהדרגה את המים עד לקבלת רוטב בחמיצות ותיבול לטעמכם .
7. מחממים 2 כפות שמן זית בסיר הרחב , מקפיצים קלות את פרוסות השום ,וכעבור כמה דקות מניחים בזהירות ובשכבה אחת את הארטישוקים הממולאים כשהקציצה כלפי התחתית ושופכים עליהם את הרוטב, מוסיפים גרד לימון ומבשלים עד לרתיחה . כשהרוטב רותח מממשיכים מנמיכים את האש ומבשלים כ45 דקות.
8. כעבור כ45 דקות הופכים את הארטישוק כשהבשר כלפי מעלה ומבשלים עוד כ- 45 דקות או עד שהארטישוק הממולא ספג את הטעמים ואת רוב הרוטב .
9. מכיוון שהבישול נעשה במינימום רוטב ,יש לצקת מדי פעם רוטב על לבבות הארטישוק, ולהכין תוספת רוטב אם צריך.
10. המנה מוכנה כשהארטישוק הממולא ספג את הטעם המעודן והמיוחד של הלימון והשום .
11. להשבחת הטעם מומלץ להכין כמה שעות לפני הארוחה או מבעוד יום.
בתיאבון.